Чому пити пиво дуже корисно

Чому пити пиво дуже корисно

Дев’ятнадцять людей пили пиво. Кожен день. Чотири тижні. Але лише по пляшці. Вчені всерйоз спостерігали за ефектом і прийшли до втішного висновку: пиво пити не тільки шкідливо, а й корисно. Воно, як і багато інших продуктів бродіння, покращує якість бактеріального населення кишечника. Очевидно, і якість життя людей. Більше цікавого про пиво дивіться по ссилці https://sunduk-pub.kiev.ua/?p=6922.

Є лише одна не зовсім приємна особливість цього дослідження: пиво можна пити не лише із вмістом спирту, а й безалкогольного. Вчені якраз довели, що різниці жодної між тим та іншим з погляду бактеріального поліпшення травного тракту немає. Тож п’яницям не вдасться отримати виправдання своєї тяги до спиртного.

Але – до результатів дослідження. Вважається, що більша різноманітність бактерій у травному тракті краща, ніж менша різноманітність. Але суворого доказу цього немає. Тобто експерти не впевнені, що якість життя людини покращується, хоч і припускають це.

Можна сказати ще й ось що: самі по собі бактерії, їхня різноманітність – справа хороша, але врешті-решт здоров’я залежить не тільки від мікробіома (сукупності бактерій), але ще й від дієти як такої. І поглинання фізіологічно необхідної кількості овочів та фруктів все-таки важливіше, ніж щоденна пляшка пива.

Чому пити пиво дуже корисно

Дослідники додають, що добре чи погано складена дієта, і навіть генетичні чинники, наявність чи відсутність стресу у житті, вживання медикаментів, особливо антибіотиків,— все якраз і визначає стан і ефективність микробиома.

Так, і пиво не єдиний продукт, який урізноманітнить бактеріальне населення травного тракту. Зрештою, воно утворюється бродінням екстракту зі злаків – здебільшого ячменю, але також і пшениці, і рису, і кукурудзи.

Подібним чином створюються такі відомі продукти, як кімчі — ферментовані овочі за корейською рецептурою, а також йогурт, який утворюється зброджуванням молока.

А один із експертів, які не брали участі в дослідженні, Емеран Майєр з Університету Каліфорнії в Лос-Анджелесі, каже, що, можливо, справа навіть не в бродінні, а в хмелі, екстракт якого міститься у будь-якому пиві. За його даними, хміль сам собою благотворно діє на мікробіом.

Його висновок такий: пиво чи не пиво – вживайте більше ферментованих продуктів, більше овочів та фруктів. І будете мати у своєму розпорядженні якісне бактеріальне населення травного тракту.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *